3 motive pentru care este mai rentabil pentru tine sa cumperi o casa gata construita

Odata cu venirea pandemiei si instalarea lockdown-ului, tot mai multe persoane care locuiesc la bloc se gandesc foarte serios sa faca tranzitia catre o casa. A locui la casa este un vis pe care multi si-l doresc indeplinit din varii motive: fie pentru a scapa de poluare si zgomotul orasului, fie pentru a avea propriul spatiu verde, unde sa se bucure de natura, fie pentru ca vor camere mai spatioase sau au nevoie de mai mult confort si intimitate.

Daca iti doresti sa locuiesti la casa sunt o multime de factori de care trebuie sa tii cont, in special legati de bugetul pe care il ai disponibil si timpul pe care il vei petrece in trafic pana la locul de munca. Daca ti se pare prea mare bataie de cap sa construiesti o locuinta, cel mai bine ar fi sa iti achizitionezi una deja construita, dupa cum ne recomanda specialistii unei firme de constructii.

Iata 3 motive pentru care nu este rentabil sa construiesti o locuinta:

Nu ai control asupra bugetului

Cand construiesti o locuinta pot aparea o multime de costuri neprevazute. In plus, pretul pe care tu il consideri final se bazeaza, in fapt, pe estimari, iar daca nu stii pretul materialelor de constructie si nu ai trecut printr-o astfel de experienta, e mai bine sa cumperi o casa gata facuta. Nici daca apelezi la specialisti nu vei stii cu siguranta costul final.

Printre cheltuielile pe care le poti omite se numara cele legate de studiul de fezabilitate, constructia unei anexe sau a unui garaj, modificari la instalatia electrica, de apa, canalizare sau de incalzire. Daca ti-ai facut un credit pentru a-ti construi o locuinta, cel mai bine ar fi sa stabilesti un buget maxim, peste care sa nu treci! Doar asa vei face fata cheltuielilor viitoare cu plata ratelor.

Consumi prea mult timp si energie

De la obtinerea actelor de constructie, pana la supervizarea propriu-zisa a proiectului, toate sunt consumatoare de timp, energie si alti bani. Daca nu iti place birocratia, constructia unei case nu este cea mai buna idee. In cele mai fericite cazuri, toate actele se obtin in maximum 4 luni, iar in cel mai rau caz, pana la 1 an. Deci trebuie sa te inarmezi cu multa, multa rabdare!

Dupa stresul cu obtinutul actelor se mai adauga inca 3-4 luni cu procesul de constructie al locuintei, asta in cazul in care lucrezi cu o firma. In caz contrar, cam 6-7 luni va dura, daca o vei face in regie proprie.

Ca sa reduci costurile vei fi tentat sa renunti la calitate

Fie ca vrei sa te fixezi pe buget, fie ca vrei sa termini mai repede, toate aceste lucruri vor afecta, in viitor, calitatea constructiei. Cheltuielile neprevazute, costurile tot mai mari la materialele de constructie, toate se vor reflecta in bugetul tau si vei ajunge sa optezi pentru lucruri de calitate mai slaba, pentru o hidroizolatie nepotrivita, pentru un acoperis mai ieftin, pentru placi de rigips low cost.

Daca esti la jumatatea lucrarii si mai bine de ¾ din bugetul alocat s-a dus, ai si toate sansele sa ramai cu casa neterminata! Iar ca sa fii sigur ca o vei lasa macar la rosu, vei incepe sa cumperi materiale de mai slaba calitate, ca sa fii chibzuit cu banii.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *